Klart for ponni-montè

Under torsdagens kjøring er det også klart for montèløp for ponniene. Montèløp er altså travløp under sal, og i dette ponniløpet er det barna som skal få testet seg. Hele 8 ponnier starter denne gangen, og 6 av de starter på samme distanse. Dette blir en utfordring både for to og firbeinte, og blir garantert underholdende og se på.

Ponniene som skal starte:

1. Månstorps Fax – Ida Bø Bakka: Har startet ett montèløp tidligere og fungerte meget fint da, gjør nok en god innsats igjen om ikke den staselige hingsten blir for pigg nå som det er vår. Ida er en rutinert sprangrytter, men ganske fersk montèrytter. Hun er meget talentfull og har ett godt tak på «Måns».

1. Classic Lady – Amalie Bjørbæk Martinsen: «Lady» er rutinert og i sitt livs form. Ekvipasjen har vært fire ganger på trippelen i sine seks starter i år, og kan fort være på pallen igjen. Amalie har også kun ridd ett montèløp tidligere, men vi har sett i trening at formen er på plass også der, og talent har hun definitivt.

1. Emmeros Hannah – Hanne Einang: Både ponni og rytter debuterer i denne grenen, og det kan bli meget spennende. Hanne red Hannah også i prøveløpet hvor hun fungerte meget fin, men vi tror fortsatt at det kan være noen sekunder og gå på dersom ikke Hannah blir for hissig fra start. Hanne er en meget god rytter og hadde ett godt tak på Hannah, så vi satser på at hun får henne feilfritt rundt.

1. Emmeros Gloria – Line Charlotte Bø Hansen: “Emmy” har gått flere montèløp i Sverige, men kun ett sammen med sin eier og trener Line, der kom ekvipasjen på en 3-plass. «Emmy» har vært litt av og på hittil i år, men vi satser på at når hun får salen på denne gang så fungerer det bra. Line er en talentfull rytter som nok gjør alt riktig denne gang også.

1. Reisa Arat – Tina Helland: Nok ett debutløp for både ponni og rytter. Arat blir bare bedre og bedre på trening, og kan springe fort her om han skjønner hva han skal. Tina er utrolig flink, så om hun holder nervene under kontroll kan dette bli meget bra. Arat er for øvrig eneste Nordlandshest i løpet.

1. Llanidan Bo Peep (GB) – Liv Adele Forberg: Ett ubeskrevet blad for oss, men det er meget spennende og se en Welsh-ponni i løpet. Rytteren er uten tvil meget dyktig og vant sist gang hun gjestet Klosterskogen i montèløp, kan hun gjenta denne gangen? Leder motsatt volte denne gangen, og dette er ikke noe man må særlig ofte i ponniløp. Vi tror nok at Liv Adele har full kontroll, og gleder oss til å se denne ekvipasjen i banen.

1. Smedens Rymling – Kirsti Einang: Gikk ett meget fint montèprøveløp og gjør en spennende debut. Kirsti red prøveløp på en annen ponni hos oss forrige trening, og det var ikke vanskelig å se at hun er en god rytter og at hun er i toppform. Står på en del tillegg, men vi blir ikke overrasket om denne ekvipasjen klarer å hente inn forspranget til de foran.

1. Krokstad Maja – Kristin Aaland: Maja ser ut til å bli bedre og bedre for hver start i år, og viste voldsom form i Drammen sist. Ekvipasjen debuterer i montè, men er godt samkjørte etter flere år sammen. Starter ett stykke bak, men det kan gå. Kristin er flink, og det kommer nok til å gå fort unna.

Løpet går 17.35, og vi oppfordrer alle til og ta turen for å heie på våre unge talenter!

Forøvrig har alle Travskolens ponnier fått eget løp denne dagen, og hvis du vil hilse på dem så møt opp på Klosterskogen på torsdag. Det blir også mulig for barna å prøve seg bak en av Travskolens mest populære ponnier, Orkan. Dette vil foregå på publikumsplass, kom dit og prat med oss dersom du vil ha en omvisning på banen og Travskolen.