Eini S. Linn og Anette Frønes til NM

NM for kvinnelige kusker har vært offisielt mesterskap siden 1983 og skal i år arrangeres på Leangen lørdag 14. juli. Deltagerne er kvalifisert gjennom sine resultater i 2017 og det er kun 12 kusker som får delta i NM. Det er også slik at det kun er mulig for 2 kusker fra samme bane å delta, slik at Klosterskogen Travbane er representert med maksimal kvote.

NM avgjøres over 4 løp lørdag. Anette Frønes ble i 2016 nr. 2 og i 2017 nr. 3 og vi håper hun skal klatre helt til topps i år, men det er mange gode kusker om benet og ikke minst Eini S Linn som er travtrenier i Bø. I tillegg til ti øvrige deltagere fra hele landet. Blant annet Kristine Kvasnes som har vunnet mesterskapet 3 ganger og Elisabeth Storetvedt som har to seiere fra tidligere senest fra Momarken i fjor.

Årets 12 deltagere er

Kristine Kvasnes
Ragnhild Bjørnbeth
Veronika Bugge
Anette Frønes
Renate Aarlie
Elisabeth Storetvedt
Amanda Robertsen
Gry Kanstad
Louise V. Trudvang
Liss Karin Sandvik
Maylen Lode
Eini S. Linn

Vi ønsker Eini og Anette lykke til under årets NM måtte gullet komme hjem til Telemark!

Tidligere vinnere fra Klosterskogen Travbane er

Linda Westgård som vant i 2002 på Jarlsberg

Ine Elisabeth Dahl som vant på Haugaland i 1995

Dagmar Ellingsen vant i 1976 før det ble offisielle mesterskap i 1983.

Regler for NM kuskene.

Reglene bygger på at det utøves en individuell sport hvor de beste kvinnelig kjørelisensinnehavere i landet skal konkurrere om tittelen uansett banetilhørighet eller annen geografisk/organisatorisk tilknytning i Norge. Tittelen Norgesmester for damer skal henge høyt og det bør som basis løegges til grunn at de som skal kjempe om tittelen har «arbeidet» for å kvalifisere seg og at det ikke er basert på tilfeldigheter eller ikke at den beste av de beste blir Mester.

For å ivareta et høyt nivå som er både mesterskapet og sporten verdig, samt at spillere og hesteeiere som melder hest skal ha tillit til at deltakende kjørere har den nødvendige erfaring til å kjøre om best mulig plassering, får kjører som ikke har deltatt i minimum 10 sulky-løp foregående år ikke delta. Et annet aspekt ved å sette kravet til 10 kjørte sukly-løp foregående år, gjør at ivaretakelsen av sikkerhet for hesteeiere og ikke minst deltakerne selv økes vesentlig. Det kan være grunn til å anta at det kan være lettere å få bra hestemateriell i løpene, samt at løpene blir mer attraktive som spilleløp ved å heve nivået for deltakelsen på denne måten.

Regler for deltakelse og uttak:

1. 12 deltakere
2. Foregående års resultater legges til grunn
3. Kjørt minimum 10 sulky-løp foregående år
4. Tittelforsvareren deltar automatisk under forutsetning av at vedkommende fyller kravene under pkt 3
5. Inntil 11 deltakere tas ut etter poengberegning, hvor poeng oppnås i totalisatorløp registrert i DNT´s sportsystem
6. Deltakere må ha gyldig norsk lisens
Poengberegning: poengberegning foretas uavhengig av premieskala
1. premie 12 poeng
2. premie 8 poeng
3. premie 5 poeng
Øvrige premier 3 poeng