Nybegynnerguiden

NYBEGYNNERGUIDEN

Vi håper at du med denne siden vil oppleve ditt første møtet med sporten og spillet som mer underholdende. Her følger korte fakta sider om de ulike spillene. Leser du gjennom dette lover vi deg at du får mye mer ut av ditt besøk ved banen. Til høyre kan du laste ned en fil om hvordan du leser travprogrammet, lenger ned på siden finner du informasjon om hvordan man spiller de ulike spillene. Lengst ned finner du forslag til aktiviteter ved Klosterskogen Travbane som du kan reservere plass til. Disse aktivitetene passer for deg som er ny på travbanen, men også for deg som vil vite mer og få en opplevelse ut over det vanlige. For eksempel er omvisning i hesteringen en utmerket måte å innlede kvelden på for å få en introduksjon til travet.

Banen, distanser og startmetoder

Banen er 800 meter og praktiserer siste indre på oppløpet. De vanligste distansene er 1700m, 2100m og 2500m. Hestene løper mot klokken. Starten på 1700m og 2500m skjer på publikumssiden, mens starten for 2100 foregår på bortre langside. Det er to forskjellige startmetoder. Autostart som skjer med startbilen og voltestart, hvor hestene traver i sirkler og starter på kommandoen 1-2-Kjør!

Konkurransene og spillene

Hestene konkurrer om penger i hvert løp. I headingen til hvert løp i programmet kan man se om hvor mye premiepenger man konkurrerer om. Premiene kommer i hovedsak fra de pengene publikum spiller om. Det finnes mange ulike spill. V75 er det største og foregår på lørdager. Andre spill er V76, V65,V5, V4, Dagens Dobbel, Vinner, Plass, Tvilling og Trippel. Mer om disse spillformene finner du nedenfor.

Hestene og Kuskene

Travhester er en egen rase som er fremavlet for å løpe raskest mulig i trav. En hest starter vanligvis i kun ett løp per konkurransedag. Hestene har ulike farger på sine nummerskilt, når de varmer opp. Fargen indikerer hvilket løp hesten skal starte i. Gul er løp 1 og blå er løp 2 osv. Ved å se i barneprogrammet ser man hvilken farge de ulike løpene har, og du finner nummeret på hesten.Kuskene som kjører er både amatører og profesjonelle. I programmet står det beskrevet hvilken farge kusken har på sin drakt slik at man lettere kan kjenne igjen en ekvipasje under løpet.

Montéløp

Av og til arrangeres det montéløp. Da sitter rytteren på hestens rygg og sulkyen er tatt bort. Du er alltid velkommen til å spørre i spillelukene om du lurer på noe. Velkommen til Klosterskogen Travbanen.